Зараз в Україні не потрібна загальна мобілізація, повідомили в ОП / фото ua.depositphotos.com

Загальна мобілізація в Україні зараз не має ніякого сенсу, оскільки влада не зможе озброїти тих людей, яких призвуть в армію.

У нашій країні триває мобілізація, людей "висмикують" і "хапають" запрошених добровольців, розповів радник керівника Офісу президента Володимира Зеленського Олексій Арестович в інтерв'ю українському журналісту і засновнику видання "Гордон" - Дмитру Гордону.

За його словами, в нашу армію потихеньку добирають солдатів та офіцерів, які мають потрібні спеціальності.

Відео дня

"Вона (загальна мобілізація 2022 - Ред.) не має ніякого сенсу. Ми не зможемо озброїти маси людей, яких ми призвали...", - поділився співрозмовник.

Арестович додав, що в українській армії багато піхотинців, і саме їх простіше переводити в серйозні - механізовані частини, щоб заповнити втрати, ніж смикати нових людей.

"...Не секрет, що у нас під рушницею десь 700 тис. Цю цифру називав президент. Це всіх сил оборони. А важкого озброєння у нас - дай Боже, щоб на 120 тис. було. Решта - це піхотинці...", - сказав радник.

Нагадаємо, війська Росії рано вранці 24 лютого здійснили повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні оголосили воєнний стан, і почалася мобілізація.

У першу чергу в нашій країні призивали колишніх військових віком до 40 років, які мають бойовий досвід.

Вас також можуть зацікавити новини: