Експерт пояснив, чому ЗСУ не бʼють по мосту в Армянську / фото Крим.Реалії

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому українські військові не завдають удару по залізничному мосту в районі тимчасово окупованого Армянська в Криму, який є альтернативою Чонгарському мосту. За його словами, час для цього ще не настав. 

"Справа в тому, що вони ту залізницю використовують, але дуже обмежено. Ми завжди бʼємо по тій станції, куди ці состави приходять. Кожній цілі – свій час. Генштаб точно знає, коли завдавати удар по тому чи іншому обʼєкту інфраструктури. Завдали удару по Чонгарському автомобільному мосту – вони (росіяни) його за певний час відремонтували. Зараз "бахнули" по двох мостах – і по автомобільному, і по залізничному. Вони його відремонтують через якийсь час. Але для Генштабу, вочевидь, важливо було, щоб у ці тижні залізниця в напрямку Мелітополя не працювала. Тому завдали удару", – наголосив експерт під час ефіру на своєму YouTube-каналі.

Жданов стверджує, що така ж доля спіткатиме міст  в районі Армянська, щойно буде така необхідність. Він зауважив, що в Генштабі є план, за яким і діють військові.

Відео дня

"Щойно буде необхідність, повірте, Генштаб віддасть команду, і відповідні підрозділи завдадуть вогневого удару по мосту в Армянську. Зараз, ще раз повторюся, ми завдаємо ураження по тих складах, які вони організовують на місці станції розвантаження. Дуже добре влучаємо. При цьому, потрібен мінімальний розхід боєприпасів для того, щоб склад почав детонувати. Достатньо кількох влучань, а потім – кількагодинний феєрверк, усе це горить та вибухає. Вони це все потім знову відновлюють і знову туди везуть. Знову там його вивантажують – ми знову туди завдаємо удару. Наша пісня гарна й нова, починаєм її знову. Є у нас таке прислівʼя", – резюмував військовий експерт. 

Удари по мостах в окупованому Криму

17 липня вдруге за час повномасштабної війни було уражено незаконно збудований Кримський міст – ця переправа поєднує окупований півострів з материковою Росією. Перший вибух на мосту пролунав ще 8 жовтня 2022 року, тоді там вибухнула вантажівка, було пошкоджено частину споруди. 

Вже під час атаки 17 липня мост зазнав більш суттєвих ушкоджень. Ймовірно, його атакував морський дрон. Спочатку росіяни обіцяли відремонтувати незаконну споруду до листопада, проте потім заявили, що цей процес триватиме до кінця року. 

Під удари останнім часом часто потрапляє і Чонгарський міст на адміністративному кордоні між Кримом та Херсонською областю. Перша атака відбулася наприкінці червня. Вдруге "бавовна" завітала на міст 29 липня. 

Вас також можуть зацікавити новини: