Удар ЗСУ по Чонгарському мосту був успішним / t.me/V_Zelenskiy_official

Недавній ракетний удар ЗСУ по Чонгарському мосту був досить успішним, оскільки внаслідок нього пошкодилися обидві залізничні гілки, по яких російські окупанти переміщували військову техніку.

Про це в ефірі "24 каналу" заявив військовий експерт Роман Світан. "Дуже важливо, що саме по залізничному мосту був удар, оскільки основні поставки йдуть залізничним транспортом. Через Керченський міст, Керч, Джанкой йде гілка на Чонгарський міст, а потім у бік Мелітополя. Основна частина військових вантажів йшла залізницею. Дуже показовий удар ракетою по залізничній розв'язці перед мостом. Рівно строго між двома лініями, зруйнована і одна, і інша колія. Це говорить про те, що ракети Storm Shadow – реально високоточна зброя, там відхилення в півметра-метр максимум", - сказав він.

Також експерт зазначив, що цим ударом Чонгарський міст могли вивести з ладу на досить тривалий період.

Відео дня

"Там дуже складно ремонтувати. Якщо гілка на поверхні, то її за півдня можна відновити, а ось якщо пошкоджена гілка, яка заходить на залізничний міст, то доведеться перекладати сам міст, це кілька тижнів або місяців, залежно від складності відновлення", - сказав він.

Удари по Чонгарському мосту

22 червня стався перший ракетний удар по Чонгарському мосту, російські окупанти звинуватили в цьому українську армію, заявивши, що вона використовувала британські ракети Storm Shadow.  В результаті атаки було пошкоджено дорожнє покриття автомоста. 

Вранці 29 липня стався повторний удар по Чонгарському мосту. На фото, які з'явилися в мережі, було видно вражену північну частину мосту – там утворилася величезна воронка в тому місці, де проходить залізничне полотно, між двома гілками.

Вас також можуть зацікавити новини: