Україна отримає далекобійні бомби GLSDB / фото saab.com

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи зможе Україна з часом виробляти бомби малого діаметра наземного запуску GLSDB для РСЗВ HIMARS, які значаться у новому пакеті військової допомоги від США.

"Дуже сильно сумніваюся. Навіть з упевненістю скажу - ні, тому що це досить високотехнологічне виробництво. Навряд чи у нас сьогодні є виробничі потужності для забезпечення ефективної та якісної збірки таких боєприпасів... Про те, щоб їх збирати в Україні, навіть не може бути й мови", - заявив він.

Що стосується ефективності зазначених снарядів на полі бою, то в ній Жданов не сумнівається:

Відео дня

"Їхня ефективність залежить від точності попадання. Якщо влучили точно, повірте, це і для піхоти, і для боєприпасів противника будуть вирвані роки, мало їм не здасться".

GLSDB - комбінація ракети і бомби, зброя, створена компаніями Boeing та Saab Group. Компанії модифікували бомбу малого діаметра GBU-39 компанії Boeing, додавши ракетний двигун.

Далекобійні GLSDB для HIMARS - що повідомлялося

Як писав УНІАН, високоточні далекобійні ракети GLSDB увійдуть в новий пакет допомоги США. Їхня дальність стрільби - 150 кілометрів.

За словами представника Пентагону, бригадного генерала Патріка Райдера, Україна самостійно може вирішувати, як використовувати цю зброю.