ЗСУ потребують мін і мінометів / фото t.me/Pavliuk_KSV

Збройним силам України у нинішній фазі війни катастрофічно не вистачає певного виду озброєння. Зокрема, ВСУ необхідні міни і міномети. Також гостро сьогодні стоїть питання і про те, чи отримає Україна далекобійні ракети.

Як розповів військовий експерт Олег Жданов, у нинішній фазі війни українським бійцям потрібні багатоцільові самохідні міномети, яких немає у тих чи інших пакетах військової допомоги від партнерів. Такі міномети захищені і більш маневрені для застосування.

"Це проблема... Наша піхота, відповідно, ціною свого життя платить за відсутність такого виду озброєння, як міномети", - заявив експерт.

Відео дня

За його словами, у розв'язаній Росією війні проти України настають важкі часи. Наприклад, у тих же боях навколо Бахмута у росіян періодично з'являється перевага через те, що ЗСУ просто не встигають їх "косити", зазначив Жданов:

"Просто фізично ми не встигаємо. Мінометів катастрофічно не вистачає або мін до мінометів. Їх теж катастрофічно не вистачає".

Війна в Україні - актуальні новини

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, авіація Сил оборони України за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу і військової техніки військ РФ та удар по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції.

Загальні втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року попередньо складають 143 680 особового складу.

Тим часом російські війська наступають на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках в районах Невського, Бахмута, Новобахмутівки, Водяного та Мар'їнки.

За прогнозами аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), Україна має потенціал відновити ініціативу на полі бою у 2023 році за умови достатньої і своєчасної підтримки з боку країн-союзників.