ЗСУ збивають все більше ракет / facebook.com/Командування Повітряних Сил ЗСУ

Кожен день збільшується відсоток ракет, який збивають українські військові.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі інформаційного телемарафону, відповідаючи на питання ведучого, чи можуть розраховувати міста і села України, що над ними буде безпечне небо, враховуючи не зовсім дієву систему ППО.

"По-перше я би не казав , що наша система ППО не дуже дієва, з урахуванням тієї кількості обстрілів які ми маємо від агресора. Сьогодні у нас відбулося засідання ставки Верховного головнокомандуючого, президенту звітували наші військові. Я можу сказати, що той відсоток, скільки збивають наші військові ракет, він з кожним днем збільшується. Тому що ми вже розуміємо в який спосіб треба це робити. Якщо хтось вважає, що можна теоретично десь навчатися, війна це така штука, яка вчить вас практично, а не в теорії. Те що стосується неба, то це літаки та ППО",- сказав Данілов.

Відео дня

Він додав у відповідь на питання, чи може Україна розраховувати на отримання від міжнародних партнерів військової авіації, в рамках допомоги озброєнням.

"Я можу сказати, що ми отримаємо частково авіацію. Останнім часом, особливо останні місяці, з травня ми стали отримувати набагато більше зброї. Більш того, вона є абсолютно іншого гатунку. Це якісна зброя, яка стоїть на озброєнні в країнах НАТО",-підкреслив Данілов.

Голова РНБО зазначив, що майже кожного дня українські збройні сили мають успіхи.

"Якщо й надалі буде продовжуватись така допомога і ми будемо отримувати все більше і більше сучасної зброї, більш того наші військові її опанують. Опанують дуже швидко, наші хлопці і дівчата дуже кмітливі в цьому питанні. Я хочу сказати, що ми будемо мати надію, що та перевага, яка вже потрохи починається за нашими військами закріплятися, вона буде все більше і ще раз більше", - акцентував Данілов.

Голова РНБО також зауважив, щодо "фейків" російських пропагандистів про знищення HIMARS.

"Я можу запевнити всіх громадян нашої країни, що жодна на сьогоднішній установка HIMARS не зазнала жодних уражень. Звичайно вони (російські військові -УНІАН) за ним полюють, бо вони з глузду сходять, коли HIMARS починають працювати. Тому що це точність і ще раз точність", - підкреслив Данілов.

Як повідомляв УНІАН, за даними ГУР, Росія з початку війни в Україні використала 55-60% запасів своєї високоточної зброї.

Вас також можуть зацікавити новини: