Зеленський у зверненні привітав українських льотчиків / president.gov.ua

У День авіації президент України Володимир Зеленський звернувся до українських льотчиків.

За півроку 18 з них отримали звання Героя України, ще десятки відзначені державними нагородами. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

"Сьогодні в нашій державі традиційно в останню суботу серпня відзначається День авіації. Професійне свято людей, без яких не уявити сучасність, і без яких не уявити незалежність нашої держави. Росія сподівалася знищити нашу авіацію в перші ж години повномасштабного вторгнення. І, звичайно, це у ворога була абсолютно божевільна ціль, як і багато інших подібних цілей. Повітряні сили України були збережені, і з першого дня вторгнення з честю виконують бойові завдання. За півроку 18 льотчиків отримали звання Героя України. Ще десятки відзначені державними нагородами. Їхні вміння, бойові результати стали справжньою легендою, і я неодноразово чув найвищу похвалу нашій авіації від представників армій і держав наших партнерів", - наголосив глава держави.

Відео дня

За його словами, українська авіація міцна, і вона буде серед найсучасніших, це однозначно, цього вже не змінити.

"Але і в тих надзвичайно складних умовах, які є зараз, українські пілоти демонструють найвищий клас. Сьогодні я дякую всім нашим льотчикам, усім, хто забезпечує польоти, готує техніку до польотів, і всім, хто допомагає українській військовій авіації бути здатною виконувати бойові завдання", - сказав президент.

Нагадаємо, в Офісі президента назвали переговори з Росією "смертним вироком".

Вас також можуть зацікавити новини: