Євген Дикий порадив деяких українців саджати за ґрати на три роки / скріншот

Триває мобілізація в Україні 2024, і в нашій державі необхідно жорстко посилити відповідальність за ухилення від військового обліку.

Військовозобов'язаним зараз у разі відмови стати на облік чи проходити військово-лікарську комісію загрожує лише адмінпокарання - штраф у сумі 1 700 гривень, а необхідно запровадити кримінальну відповідальність, поділився думкою ветеран війни України проти РФ, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі каналу "Прямий".

За його словами, пересічну невмотивовану людину, яка може не хотіти служити, потрібно "нарешті поставити перед більш адекватним вибором - або ти три роки служиш, або ти три роки сидиш". "Оце зовсім інший вибір буде", - вважає експерт.

Відео дня

Ветеран додав, що також під час зміни мобілізаційного процесу необхідно визначити максимальний термін служби, щоб громадяни не купували квиток в один кінець. "…бо наразі людина, коли одягає "піксель", то все, вона мусить воювати вже або до смерті, або до ампутації, або до перемоги", - підкреслив колишній командир.

Мобілізація 2024 в Україні - новини, які варто прочитати

Військові попросили додатково мобілізувати до 500 тисяч осіб, і влада після цього почала працювати над законом, який передбачає посилення мобілізації. Зокрема, в Україні запропонували знизити мобілізаційний вік - щоб і люди до 27 років могли поповнити лави нашого війська.

Президент Володимир Зеленський говорив, що мобілізація має бути справедливою. Очільник української держави зазначав, що на фронті потрібно замінити воїнів, які вже дуже давно борються з росіянами.

Вас також можуть зацікавити новини: