Сенат США схвалив пакет допомоги Україні / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна почне отримувати військову допомогу від США вже за кілька днів після того, як американський лідер Джо Байден підпише відповідний документ, а всі ланки логістичних ланцюжків працюватимуть уже наприкінці квітня, впевнений військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, логістика з відправлення відповідних вантажів запрацює протягом наступних 24-48 годин після підписання президентом США, але водночас слід розуміти, що є три основні способи відправлення допомоги Україні:

  • перший спосіб - морська логістика, з використанням військово-транспортної компоненти ВМС США і не тільки (такий спосіб дає змогу одночасно перевозити велику кількість вантажів, але це займає й більше часу; найімовірніше, дана компонента застосовуватиметься для перевезення важкої, середньо та легкоброньованої техніки);
  • другий спосіб - військово-транспортна авіація (у цьому разі застосовуватиметься авіаційна компонента ВПС США, що дає змогу протягом доби перевозити вантажі меншого обсягу в Європу, де вже працюватиме сухопутна логістика країн ЄС);
  • третій спосіб - використання ресурсу в Європі (певну механізовану компоненту країни ЄС можуть передати Україні в рахунок майбутньої компенсації від США).

Також Коваленко акцентував, що новий пакет військової допомоги від США є найбільшим за весь період повномасштабної війни, він перевищує за своїм обсягом ту допомогу, яку було виділено Україні у 2022 і 2023 роках.

Відео дня

Допомога Україні від США - заява Байдена

Як писав УНІАН, Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню в розмірі 95,2 млрд. доларів. З них понад 60 млрд доларів передбачено для України.

Американський лідер Джо Байден пообіцяв підписати пакет документів, щойно він буде на його столі в середу, 24 квітня, щоб була можливість почати відправляти зброю та обладнання в Україну вже цього тижня.

Вас також можуть зацікавити новини: