ГУР атакує дронами об'єкти ВПК у Татарстані / фото Генштаб ЗСУ

В російській республіці Татарстан сьогодні триває операція Головного управління розвідки Міністерства оборони України з ураження об’єктів військово-промислового комплексу РФ за допомогою безпілотників. 

Як повідомляють джерела УНІАН в розвідці, ударні дрони вже досягли Казані та Нижньокамська, де розташована низка стратегічно важливих підприємств, продукція яких використовується у воєнній галузі. 

"За інформацією місцевих ЗМІ, вибухи лунають в Нижньокамську. Також відбувається евакуація співробітників з Нижньокамської ТЕЦ, "Нижньокамськвуглецю", "Оргсинтезу", "Танеко", "Таиф-НК", "Нижньокамськнафтохіму" та "Нижньокамськшини". В регіоні припинили роботу обидва аеропорти в Казані та Нижньокамську", - зазначив співрозмовник агентства.

Українські дрони атакують РФ - що відомо

Як повідомляв УНІАН, 17 травня дрони уразили нафтопереробний завод у російському місті Туапсе (Краснодарський край). На об'єкті сталась пожежа. Атака українських безпілотників на російський нафтопереробний призвела до екстреної зупинки підприємства. 

Також в ніч на 19 травня українські дрони поцілили у Виборзьку нафтобазу в Ленінградській області. Операцію провели бійці ГУР. На території нафтобази спалахнула пожежа. Як повідомляють джерела у спецслужбі, за допомогою трьох вибухових пристроїв на об'єкті було уражено вертикальні резервуари. В результаті операції знищено три резервуари з пальним, деталізували в ГУР.

Вас також можуть зацікавити новини: