БПЛА в Татарстане / Коллаж УНИАН / фото Astra

Удень у четвер, 23 травня, у небі над Казанню (столиця Республіки Татарстан) помітили безпілотний літальний апарат. Відповідне відео публікує Telegram-канал Astra.

Росавіація оголосила про тимчасове припинення роботи аеропортів Казані та Нижньокамська, це пояснили забезпеченням безпеки польотів. Крім того, місцеві пабліки пишуть про оголошення тривоги та евакуації на кількох підприємствах.

Тривогу оголосили на об'єктах ТАНЕКО і ТАІФу в Закам'ї, а також КОСу в Казані. У мерії Нижньокамська кажуть, що зробили це через повідомлення про "можливе виникнення позаштатної ситуації на територіях виробничих підприємств Нижньокамського району".

Пізніше Astra повідомила, що Нижньокамськ теж атакують безпілотники. Як пише Shot, два дрони збила протиповітряна оборона. За попередніми даними, вони намагалися атакувати особливу економічну зону "Алабуга", де виробляють дрони типу "Shahed" для атак по Україні.

Оновлено о 14:20: Мер міста Єлабуга Рустем Нурієв повідомив, що один безпілотник збили в Єлабузькому районі, руйнувань на землі немає.

Атаки на Татарстан: що відомо

Нагадаємо, у квітні цього року ОЕЗ "Алабуга" вперше опинилася під атакою БПЛА. Того ж дня безпілотник атакував нафтопереробний завод у Нижньокамську.

За даними УНІАН, операцію провели Головне управління розвідки і Служба безпеки, дрон влучив в установку первинної переробки нафти.

Незабаром під ударом опинився казанський авіаційний завод ім. Горбунова, де виробляють і ремонтують російські бомбардувальники Ту-22М і Ту-160М.

Вас також можуть зацікавити новини: