Росіяни підключають "Ланцети" до радянських зарядів / скріншот

Росіяни підключають свої дрони-камікадзе "Ланцет" до старих радянських кумулятивних зарядів (КЗ-6).

Процес такого підключення показали на російському пропагандистському 1-му каналі, розповів військово-політичний Олександр Коваленко, висміявши ущербність російського ВПК словами: "Тепер я бачив все".

"КЗ-6 - це 112-мм кумулятивний заряд на основі пластиду, масою 3 кг з пробиттям броні в межах 200-мм. Звичайно, очікую натовп адептів секти "Воно ж працює/вбиває/вибухає!". Але мені на божевільних плювати. Головне інше. Станом на 2023-й у Росії немає власної, якісної концепції кумулятивного заряду, який би встановлювався у дрон-камікадзе без додаткових рухів тіла. Тобто, у цьому плані навіть примітивний Іранський Shahed-136 є Hi-Tech досягненням, в порівнянні з "Ланцетом", - зазначив експерт.

Як додав Коваленко, сучасна Росія - це пародія на СРСР, вона експлуатує те, що їй дісталося у спадок: "Танки, ББМ, ракетне озброєння, мікросхеми, банально - КЗ. Нічого свого, просто експлуатація минулого. Хочеш запустити дрон-камікадзе - скрути проводки".

Російський БПЛА "Ланцет" - актуальне

Баражуючі боєприпаси "Ланцет" вважаються новітнім озброєнням російської армії. Нещодавно стало відомо, що росіяни стали частіше застосовувати "Ланцети" на сході України.

Відомо, що вперше "Ланцет" представили у червні 2019 року під час військової виставки "Армія-2019" у Москві. Максимальна дальність польоту - 40-50 км, максимальна злітна маса - близько 12 кг. Вважається, що в бойовому режимі "Ланцет" може бути озброєний осколково-фугасними і кумулятивними бойовими частинами.