Володимир Путін ослаб через заколот "Вагнера", вважає Андрій Піонтковський / фото REUTERS

Президент РФ Володимир Путін більше не здатен віддавати наказів про застосування ядерної зброї внаслідок втрати значної частини влади.

Як розповів політолог Андрій Піонтковський в етері Еспресо, західні спецслужби прослуховували розмови російського естаблішменту і зрозуміли, що влада Путіна підірвана.

"Використання ядерної зброї вимагає велетенської концентрації влади в руках першої особи, він не може тепер наказати нікому, не лише щодо ядерної зброї, але й з інших сценаріїв екологічної катастрофи, вибух атомної електростанції Запоріжжя, титанового заводу чи там обговорювалась можливість підриву власної Курської АЕС, щоб змінити повістку дня. Усі ці варіанти вже виключені - це найважливіший результат втрати значної частини влади", - сказав Піонтковський.

Відео дня

Заяви про бунт Пригожина - деталі

Президент США Джо Байден заявив, що його російський колега Володимир Путін "абсолютно" ослаблений недовгим заколотом у минулі вихідні. На чергове запитання, чи слабший Путін сьогодні, ніж минулого тижня, Байден відповів: "Я знаю, що так".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відмовився від припущень про те, як довго Володимир Путін буде залишатися при владі після спроби заколоту в Росії в минулі вихідні.

Вас також можуть зацікавити новини: