Сьогодні росіяни здійснили чергову атаку по Україні / REUTERS

Зранку 13 січня росіяни здійснили чергову масовану ракетну атаку по Україні.

Як розповів в ефірі 24 Каналу військовий експерт полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, летіло практично все: "Шахеди", балістичні ракети "Кинджал", Х-59, Х-31, "Іскандер", Х-101, Х-555. Сили ППО збили 8 ракет, і ще 20 системи РЕБ відвели від цілі. Світан зазначив, що немає сенсу такі ракети збивати якщо ціль відводять й вона падає в полі.

За словами експерта, це була атака середньої інтенсивності.

Відео дня

"Це найоптимальніший для росіян варіант, і вони це розуміють", - сказав він.

За його словами, до великої атаки в понад 100 ракет треба готуватися понад місяць. Саме тому навряд чи окупанти її так часто будуть повторювати. А ось атаки середньої інтенсивності у 30-40 ракет можна підготувати приблизно за 5-7 днів.

І саме з такою інтенсивністю, додав експерт, росіяни можуть бити весь зимовий період.

Ракетна атака на Україну - оцінка експертів

Як зазначав військовий експерт Олександр Коваленко, сьогоднішня ракетна атака підтверджує, що окупанти зберігають фетиш на дати і їх метою є підв'язувати ракетні удари і до святкових днів. Це не виключає загрози на Водохреща, яке за традицією РПЦ буде 19 січня.

Крім того, він звернув увагу на обмежений боєкомплект ракет Х-101/555/55, який був використаний під час цього удару. І це, як вважає Коваленко, підтверджує перехід росіян на практику застосування цих ракет у меншій кількості через їх обмежені накопичені запаси.Також Коваленко вважає, що напрям атаки на Західну Україну може свідчити про спробу росіян виявити місце майбутньої дислокації F-16 і завдати по ньому удару на випередження.

Вас також можуть зацікавити новини: