Окупантам критично не вистачає техніки / фото Генштаб ЗСУ

Військовий експерт Роман Світан розповів, що людей в Росії зібрали, але зіткнулися з новою великою проблемою - зброї для них не вистачає і мова йде в першу чергу про техніку.

"У них не 120 тисяч, можна сказати у них 15 млн мобілізаційного ресурсу. Ну і що, це 15 млн осіб у яких нічого в руках немає, максимум це палиця, яку вони можуть викопати десь. А ось для того, щоб це були бійці, їх треба дійсно одягнути, взути, навчити і дати озброєння. А ось тут далі вони можуть потрапити ось цю халепу, в якій на Донбасі між собою починають за кожен снаряд, за кожен танк битися вже. А б'ються тому що не вистачає на виконання бойових завдань, тому сотня тисяч, які бовтаються ще по полігонах Росії. Вона якраз тому і бовтається - їм нема з чим її вивести на лінію фронту, вони з капцями і палицями не підуть, тому будуть намагатися їх одягнути, озброїти і взути", - заявив він у новому випуску програми "Аргумент". 

Світан вважає, що після цього їх почнуть заводити для доукомплектування тих частин, які будуть нести великі втрати і будуть відведені на довго для доукомплектування.

"Знову ж таки доукомплектують живою силою, а техніки немає. І ось, припустимо, з мотострілкових частин це буде стрілецька частина. Звичайно автоматів там може бути на всіх вистачить, питання запасів. А ось далі їх будуть просто перекидати на якихось вантажівках на лінію фронту і вивантажувати. А далі ставити якусь задачу не більше того. Тобто ці 100 тисяч до нас великої проблеми зараз не принесуть, навіть ті 400 тисяч, які вони зараз намагаються набрати під мобілізаційні або контрактні моменти. Ось вони 400 тисяч найближчим часом будуть якось споряджати, це буде розтягнуто на червень, липень, серпень і вересень - тисяч по 100 кожен місяць у них більше просто не вийде. Це м'ясо проти заліза, але воно однозначно програє. Питання щоб у нас вистачило заліза - це дуже важливо, тому тут вже питання до наших партнерів, нам треба залізо, щоб зупинити це м'ясо", - додав він.

Втрати РФ в Україні-деталі

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, станом на 28 квітня українські військові ліквідували близько 189 460 російських солдатів і найманців. Лише за добу 27 квітня наші захисники знищили 540 російських окупантів.

Журналісти оновили втрати Російської Федерації в Україні. Встановили імена 21 700 російських військовослужбовців, загиблих станом на 28 квітня.