Журналісти оновили дані про втрати армії РФ в Україні / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Журналісти оновили втрати Російської Федерації в Україні. Встановили імена 21 700 російських військовослужбовців, загиблих станом на 28 квітня.

За інформацією російської служби ВВС, в список потрапляють тільки ті росіяни, чию смерть встановили з відкритих джерел. Зазначається, що реальні втрати можуть бути набагато більшими. 

Так, за два тижні встановили імена ще 1249 загиблих в Україні російських солдатів. При цьому третина втрат армії РФ - це ті росіяни, які до 24 лютого 2022 року не мали жодного стосунку до армії. Найчастіше це добровольці, мобілізовані, ув'язнені та свіжі найманці так званих "приватних військових компаній".

Відео дня

Також найбільші втрати російські окупанти несуть в районі Бахмута, в тому числі й серед мобілізованих.

Крім того, серед ліквідованих за 14 місяців є й еліта ЗС РФ - бійці спецназу ГРУ та Росгвардії, десантники, морські піхотинці та військові пілоти.

"Ми припускаємо, що наш список може містити щонайменше вдвічі менше імен загиблих, ніж насправді поховано в Росії. Такого висновку ми дійшли, вивчаючи обстановку на цвинтарях у більш ніж 65 російських населених пунктах за останні 14 місяців", - йдеться в матеріалі.

Krim toho, sered likvidovanykh za 14 misyatsiv ye i elita ZS RF - biytsi spetsn

Втрати Росії в Україні станом на 28 квітня - остання інформація

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, станом на 28 квітня українські військові ліквідували близько 189 460 російських солдатів і найманців. Лише за добу 27 квітня наші захисники знищили 540 російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: