Володимир Зеленський та Володимир Путін / колаж УНІАН

Москва готова до переговорів з Україною та вже репетирує велику угоду про мир на своїх умовах. Реалізація такого плану може призвести до ще однієї війни.

Про це попередив російський юрист, адвокат та опозиційний політик Марк Фейгін в інтерв'ю ТСН.

За його словами, формальним приводом для припинення вогню Росія хоче використовувати "зернові" угоди.

Відео дня

"Москва насправді репетирує велику угоду про мир, але на зерно їй абсолютно плювати. Але перш за все, вони хочуть, щоб "зернова" угода стала приводом для припинення вогню на півдні, що означає закріпити лінію протистояння такою, якою вона є зараз. Це ще один із способів змусити Київ відмовитися від планів деокупації Херсона, взагалі всього правого берега Дніпра", – додав юрист.

Опозиціонер закликав не вірити Кремлю.

"Ніколи не можна вірити Кремлю, ні за яких обставин. Завжди обдурять. 100%. І тільки через це – "зернові" угоди – це суцільна брехня, на мій погляд. Я вважаю, що ці "зернові" Угоди не будуть працювати на користь Києва", – вважає Фейгін.

Він впевнений, що Росія ніколи не відступиться від захоплення всієї України:

"У разі чого, Москва, накопичивши сили, переформатувавшись, виготовивши необхідну кількість зброї, знову знайде привід і знову нападе на Україну. Якщо наслідком цього неуспіху, назвемо це поки так, не буде розпад самої Росії, якщо не почнуться процеси обвалення самої влади Росії".

Раніше військовий експерт Олег Жданов заявив, що Путін навряд чи зважиться розв'язати ядерну війну. Загроза того, що ядерна зброя стане останнім аргументом у війні, дуже низька.

Вас також можуть зацікавити новини: