16 грудня Благодійний фонд "Повернись живим" презентував календар "Реальні масштаби" в Києві та на позиціях військових на Донбасі. 

Відео дня

"Реальні масштаби" — це 12 сюжетів, розгорнутих на пейзажах Донбасу, де відбувалися події російсько-української війни. Центральними об’єктами композицій стали трансформовані 3D-моделі різних девайсів, які допомагають зберегти життя наших військових, бути більш точними в протидії ворогові та оберігати нашу незалежність. 

Українські військові, що перебувають у зоні проведення ООС, першими ознайомилися з проектом та зробили фото на знакових локаціях, зображених у календарі. 

Того ж дня фонд за участю представників Міністерства оборони, Генерального штабу, Міністерства у справах ветеранів, дипломатичних представництв презентував календар у Києві. 

Символічна подвійна презентація календаря показує, що фонд об’єднує і військових, і цивільних, яким не байдужа війна. 

Читайте також"30 днів вдячності": у мережі запустили челендж до 30-річчя ЗСУ (відео)Директор фонду "Повернись живим" Тарас Чмут зазначає: "У календарі ви побачите теплоприціл у небі Авдіївки, з якого десантуються військові, мобільний комплекс спостереження, що розгулює біля Карлівського водосховища, та інші напівфантастичні сюжети. Таким чином ми хотіли показати реальні масштаби допомоги армії, оскільки кожна людина, яка підтримує ЗСУ, надає захисникам справжньої суперсили". 

Креативний директор "Повернись живим" Олексій Новіков наголошує, що випуск календаря щороку є вже традицією фонду, але цьогоріч календар відрізняється від усіх попередніх: "Кожна ілюстрація — це реальний донбаський пейзаж, у який майстерно вписана 3D-модель техніки, яку "Повернись живим" восьмий рік поспіль закуповує та передає військовим на фронт. Кожен вписаний у пейзаж невеликий гаджет набув начебто нереальних масштабів, які парадоксальним чином ілюструють реальне значення високоточної техніки у цій війні".

Отримати календар "Реальні масштаби" можна, перерахувавши благодійну пожертву фонду "Повернись живим" у розмірі від 500 грн: https://realscale.charity/

Ознайомитися з роботами можна з 17 до 23 грудня в галереї "Тадзіо".