Фрегат "Адмірал Ессен" вивели на бойове чергування / фото з соцмереж 

Росія вивела на бойове чергування у Чорне море надводний ракетоносій, повідомили у прес-службі Сил оборони півдня України.

"Фрегат "Адмірал Ессен" може бути споряджений 8 ракетами типу "Калібр". Рівень ракетної загрози залишається стабільно високим", - йдеться у повідомленні. 

Населення просять реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, вранці 5 вересня корабельне угруповання ворога було розгорнуто у кількості 11 одиниць: десять кораблів - у Чорному морі та один - в Азовському. Ракетоносії були заведені в пункти базування.

"Адмірал Ессен" - другий фрегат проєкту 11356Р ("Буревісник"), класу "Адмірал Григорович", що перебуває на озброєнні Чорноморського флоту РФ. Корабель входить до складу 30-ї дивізії надводних кораблів ЧФ.

7 листопада 2014 року фрегат спустили на воду. Основу ударного озброєння корабля становлять універсальні пускові установки 3С14, здатні використовувати ракети "Калібр", "Онікс".

24 лютого 2022 року корабель атакував український гарнізон на острові Зміїний. На вимогу здатися, українські захисники дали відповідь "Русский военный корабль, иди на х..й". Запис цієї відповіді швидко поширився у соцмережах і став мемом.

У березні 2022 року брав участь в обстрілах Одеси.

Вас також можуть зацікавити новини: