Так горіла авіабаза в Криму / t.me/KrimSegodnya

До вибухів на авіабазі російських окупантів у Новофедорівці (Крим) можуть мати відношення місцеві партизани.

Таке припущення висловив "Обозревателю" екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Пам'ятаєте, в січні цього року ухвалили закон про Національний опір, де йшлося і про територіальну оборону, про Сили спеціальних операцій? Це окремий рід Збройних сил. Ці сили можуть діяти на території ворога. А вже на своїй території, яка окупована, і поготів. Тому в Криму можуть бути підпільники, партизани і просто фахівці Сил Спеціальних Операцій. Чи підтверджує це Україна? Ні. І правильно робить. Тому що це гібридна війна. Це треба робити до тих пір, поки це буде вигідно Україні", - говорить генерал.

Відео дня

При цьому він не виключає і можливість ракетного удару по аеродрому.

"Так, могла бути ракета. До недавнього часу ми не могли подумати, що у нас З'являться Stinger, а потім ми не думали, що у нас з'являться HIMARS. Але HIMARS поки стріляють реактивними снарядами на 80 кілометрів. А тепер для них передали ракети ATACMS до 300 кілометрів", - говорить Романенко. Зазначимо, офіційно передачу цих далекобійних ракет Україні поки не підтверджено.

Романенко підкреслив, що вплив на противника має бути постійним.

"Верховний головнокомандувач сформулював завдання звільнити Херсон і околиці, і це завдання має бути головним. Так чи інакше, але до цього треба готуватися. На жаль, наш потенціал менше, ніж потенціал російського угруповання. З точки зору військових, це дуже складне завдання, але його необхідно виконувати", - резюмував він.

Удар по аеродрому в Криму

Вдень у вівторок, 9 серпня, в захопленому Російською Федерацією Криму сталися вибухи в районі військового аеродрому біля міста Саки. Саме з цієї авіабази ворожі літаки летіли бомбити Запорізьку, Миколаївську та Херсонську області.

У Міноборони Росії стверджували, що вибухи сталися через те, що здетонували боєприпаси. Повідомлялося про постраждалих і одного загиблого.

Відреагували на це і в українському оборонному відомстві.