Генерал каже, що щодо Криму має бути політичне рішення / фото УНІАН

Польський генерал Вальдемар Скшипчак переконаний, що воєнним способом повернути незаконно анексований Росією Крим не вийде. В інтерв'ю "ВВС Україна" він пояснив це тим, що  дорогою від Херсона та Запоріжжя на південь дуже багато російських військ.

Крім того, на цьому напрямку росіяни мінують все довкола. Генерал переконаний, що щодо Криму має бути політичне рішення, але за участю країн-посередників:

"Щодо Криму має бути політичне рішення. Великі геополітичні гравці, як-от: США та Китай - мають тиснути на Путіна, щоб він звідти забрався. Військовий спосіб - це не варіант. Принаймні не зараз".

Також він оцінив шанси України на звільнення півдня країни. За його словами, ЗСУ потрібно було контратакувати не в районі Харкова, а від Запоріжжя в напрямку Мелітополя, щоб перерізати наземний кримський коридор. Тоді російська армія була ослаблена, а тепер там вона посилює оборону.

"Україна може заплатити занадто високу ціну за повне звільнення Херсонської та Запорізької областей", - каже Скшипчак.

На його думку, зараз основне завдання ЗСУ - підготуватися до відсічі російського наступу з півночі, а потім Україна матиме умови для контратаки на Донбасі.

В Україні заявляють, що звільнять Крим: коли це станеться

Росія у 2014 році анексувала український Крим, організувавши псевдореферендум про його "приєднання" до складу РФ. Через це проти Росії було запроваджено низку санкцій, а територію півострова офіційно вважає українською весь цивілізований світ, окрім країн-партнерів Російської Федерації.

У кінці листопада 2022-го року радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що через півроку тимчасово окупований Крим вже буде звільнено.

Очільник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі теж переконаний, що звільнення окупованого Криму воєнним шляхом малоймовірне.

Своєю чергою, генерал США у відставці Бен Ходжес заявляє, що Україна звільнить тимчасово окупований Крим до кінця літа 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: