Столтенберг позитивно оцінив хід українського контрнаступу / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг позитивно оцінив хід українського контрнаступу, зазначивши, що українці перевершують очікування союзників, відбиваючи все нові території у цих складних умовах.

Як зазначив Столтенберг в інтерв’ю CNN, українці продовжують завойовувати позиції, відтісняючи росіян, прориваючись крізь добре захищені території, зокрема, мінні поля.

"Тому зараз ще важливіше підтримувати їх, адже ми знаємо, що ця боротьба є нелегкою для українців, але вони досягають успіхів", - зазначив Столтенберг

Відео дня

Також він спростував критичні оцінки деяких західних союзників та експертів щодо повільного контрнаступу ЗСУ та зазначив, що між союзниками та Україною ведеться постійний діалог.

"Ми бачимо, що українці знову і знову перевершують очікування", - зазначив Столтенберг, нагадавши, що коли Росія вторглася в Україну минулого року, ніхто не очікував, що Україна протримається більше кількох днів.

"Але вони звільнили північ - Київ, схід - Харківську область, територію на півдні - Херсон. І тепер вони досягають ще більших успіхів", - заявив генсек НАТО.

"Нам потрібно довіряти їм. Ми радимо, ми допомагаємо, ми підтримуємо, але врешті-решт українці мають бути тими хто приймає рішення", - підкреслив Столтенберг.

Контрнаступ України - останні оцінки

Секретар РНБО Олексій Данілов зазначав, що контрнаступ українських військ відбувається за затвердженим планом. Водночас він зазначив, що радикально ситуацію змінити може наявність у Збройних сил України сучасних винищувачів.

За даними Генштабу, Сили оборони України продовжують просуватися на південному напрямку. 22 серпня ЗСУ прорвалися в Роботине, яке було для них найбільшою перешкодою в просуванні в бік Токмака.

Вас також можуть зацікавити новини: