Гіркіну навіть із СІЗО видно російські невдачі на фронті / скріншот

Російський воєнний злочинець і терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), що знаходиться в СІЗО за критику російської влади, навіть з-за ґрат бачить наростаючі проблеми в російській армії. Лист Гіркіна з відповідним змістом опублікувала його дружина.

"Військова ситуація характеризується триваючим плавним погіршенням становища ЗС РФ на українському фронті. Попри в цілому успішне відбиття наступу ЗСУ в ході літньо-осінньої кампанії, ЗС РФ продовжують демонструвати зростаючу слабкість (в порівнянні з можливостями противника)", – пише терорист. 

Гіркін висловив переконання, що ЗСУ нібито "самознищилися" в ході літнього наступу, але Росія все одно не змогла ефективно цим скористатися і провести свій великий наступ. При цьому він називає головні невдачі росіян, де вони намагалися активно наступати, але не домоглися нічого, крім "серйозних втрат" – напрямки Куп'янська, Лиману, Авдіївки.

Відео дня

"Авдіївські" бої продемонстрували нездатність ЗС РФ домогтися переваги над ЗСУ навіть на дуже вузькій ділянці фронту, попри ретельну підготовку і непогану координацію ударних сил і засобів на початковому етапі операції, а також достаток боєприпасів, нечуваний з моменту штурму Бахмута", – зазначає Гіркін. 

Окреме занепокоєння у терориста викликає все більш активне використання Україною авіаційно-ракетної техніки, протидіяти якій російська армія не може. Гіркін побоюється, що розгром аеродрому в Бердянську – це лише наочний приклад того, що чекає на російських окупантів у майбутньому.

Воєнний злочинець попереджає, що з постачанням Україні винищувачів F-16 у ЗСУ з'явиться ще більше можливостей для дальніх ударів і створення локальної переваги на окремих ділянках фронту. В цілому Гіркін прогнозує, що ЗСУ нав'яжуть росіянам локальні виснажливі бої по всій лінії фронту, щоб "вибити" і "морально надломити" російські фронтові частини і так домогтися прориву.

Найбільш небезпечним напрямком терорист вважає Херсонський (Дніпровський) фронт, де поєднання природних факторів дає ЗСУ деякі об'єктивні переваги. Гіркін побоюється, що скоро тут може виникнути великий плацдарм, що загрожує проривом у напрямку Криму.

В черговий раз критикуючи владу за небажання проводити нову хвилю мобілізації, Гіркін прогнозує подальше ослаблення ЗС РФ до весни майбутнього року на тлі посилення армії України.

Війна в Україні - поточна ситуація

Як писав УНІАН, раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував велику аналітичну статтю, в якій виклав свій погляд на поточну ситуацію у війні. На його думку, зараз жодна зі сторін не здатна здійснити великий прорив на фронті через "технологічний" глухий кут - обидві армії рівні у своїх можливостях і здатні блокувати спроби великого наступу противника.

Британський військовий експерт Майкл Кларк стверджує, що зараз в Україні йде війна на виснаження, але це зовсім не означає, що Росія в ній обов'язково переможе за рахунок своєї ресурсної переваги. На його думку, РФ дуже обмежена в своїх можливостях нарощувати військове виробництво, тому Україна знаходиться в більш вигідному становищі, поки зберігає підтримку Заходу.

Вас також можуть зацікавити новини: