Ситуація в Придністров'ї загострилася в останні дні / фото ua.depositphotos.com

Журналіст Дмитро Гордон заявив, що Україні, за можливості, слід було б завдати удару по російських військових, які розташовуються в окупованій частині Молдови - Придністров'ї.

Про це він сказав в ході свого спілкування з підписниками в Youtube.

"Я думаю, що всі необхідні рішення вже прийняті і Румунією, і НАТО. Я б, звичайно, зараз на місці наших військових, якщо у нас є сили і засоби на це, довбанув по "ПМР", це взагалі незаконне формування, а саме по 14-й російській армії, яка стоїть в Придністров'ї. Тому що від неї виходить потенційна загроза по Україні, там кордон з Одеською областю, і якщо це збігається з планами нашої армії, я буду радий" - зазначив він.

Гордон повторив, що"безжально б довбав російську військову силу і техніку скрізь, де це можливо, і не звертав би увагу ні на що".

Гордон також спрогнозував, коли може статися розпад Росії та чому він неминучий.

Ситуація в Придністров'ї

Нагадаємо, 25 і 26 квітня сталися вибухи в будівлі "міністерства держбезпеки" так званої "Придністровської молдавської республіки" в Тирасполі, у військовій частині в селі паркани, а також була підірвана вежа радіотелецентру "Маяк".

В ГУР Міноборони назвали ці вибухи провокацією, організованою спецслужбами РФ. Також українська розвідка повідомляла, що війська РФ мають намір завдати ракетного удару по Придністров'ю.

Раніше в РФ заявили, що під час другого етапу "спецоперації" в Україні російська армія планує встановити повний контроль над Донбасом, який дозволить створити сухопутний коридор до Криму і контроль над півднем України, який надасть "ЗС РФ ще один вихід в Придністров'ї, де спостерігаються факти утиску російськомовного населення".

За даними Генштабу ЗСУ, Російські війська, що знаходяться на території Придністровського регіону Молдови, приведені в повну бойову готовність.