РФ намагається використати Придністровʼя проти України, попередив колишній заступник очільника СБУ / фото ua.depositphotos.com

Придністровʼя - це "велика бульбашка", яку росіяни намагаються використати з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Про це в ефірі національного марафону сказав екс-заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун.

"Придністровʼя - це велика бульбашка, яку росіяни намагаються нам "продати" з метою дестабілізувати ситуацію і відволікти нашу увагу від справді напруженої ситуації, яка зараз склалася на сході, в Маріуполі, біля Миколаєва", - сказав він, при цьому зазначивши, що не вважає значною загрозою підрозділи, які сформовані в Придністровʼї.

Відео дня

"Вони будуть робити все, щоб спровокувати Україну на якісь дії, щоб відволікти значну кількість військ від фронту. Більша частина їх керівників не хочуть воювати і воліли б залишатися нейтральними в цьому конфлікті", - сказав екс-заступник голови СБУ.

Військовий експерт розказав коли, на його думку, закінчиться війна.

"Війна не може тривати вічно, в них просто немає ресурсів, не економічних, людських. Вони не можуть пояснити там людям, з якою метою вони кидатимуть їх в бій. До літа будемо бачити результати однозначно", - розповів він.

Нагадаємо, 25 і 26 квітня сталися вибухи у будівлі "міністерства держбезпеки" так званої "Придністровської молдавської республіки" в Тирасполі, у військовій частині в селі Паркани, а також було підірвано вежу радіотелецентру "Маяк".

У ГУР Міноборони назвали ці вибухи провокацією, організованою спецслужбами РФ. Також українська розвідка повідомляла, що війська РФ мають намір завдати ракетного удару по Придністров'ю.

Раніше у РФ заявили, що під час другого етапу "спецоперації" в Україні російська армія планує встановити повний контроль над Донбасом, який дозволить створити сухопутний коридор до Криму та контроль над півднем України, який надасть "ЗС РФ ще один вихід у Придністров'я, де спостерігаються факти утисків російськомовного населення".

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська, які перебувають на території Придністровського регіону Молдови, приведені у повну бойову готовність.

Вас також можуть зацікавити новини: