Дмитро Гордон вважає армію України слабкою / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Журналіст Дмитро Гордон, який раніше застеріг Володимира Зеленського від зустрічі з Путіним, заявив, що Україна зараз не має сильної армії.

Про це він сказав в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Зокрема, під час виступу міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, який говорив про необхідність зустрічі президентів України і Росії, Гордон заявив, що розмовляти потрібно, маючи за спиною сильну економіку і армію.

Відео дня

"Тоді розмова з Путіним йде на рівних. Про що ми можемо говорити з Путіним? Він буде говорити своє: "Крим - російський і забудьте про це", "з Донбасу ми можемо піти на наших умовах, але весь світ повинен зняти з нас санкції й визнати, що Крим російський". Іншого порядку денного у Путіна немає і бути не може. Тому, не маючи за плечима сьогодні армії, яка може вирішувати питання, не маючи за плечима економіки і не маючи за плечима міжнародної підтримки..., їхати до Путіна для чого?... Тому, поки у нас не буде сильної армії і сильної економіки, розмовляти з Путіним взагалі нема про що", - заявив журналіст.

Читайте такожОдіозний нардеп пригрозив "вирвати кадик" Гордону через Лукашенка

На це Кулеба заявив, що у Зеленського за спиною точно є сильна армія і міжнародні партнери.

"У нас немає сильної армії... У нас є крадіжки в армії постійні, корупція в армії є", - заявив Гордон. 

Він додав, що по головних тренерах судив би про стан футбольних клубів, натякаючи на міністра оборони Андрія Тарана. За словами журналіста, українська армія набагато сильніше, ніж в 2014 році, але нібито "не є сильною і тією, якою вона повинна бути, щоб увійти на Донбас і в Крим".

Він вважає, що якщо в Україні модернізувати армію, то Путін сам буде хотіти зустрітися, "тому що буде розуміти, що йому є з ким розмовляти".

"А поки у нас армія радянського зразка досі - не модернізована, багато буфонади там, багато техніки, яка насправді не діє", - підсумував Гордон.

Зазначимо, раніше Гордон висловив невдоволення нинішнім текстом гімну України, запропонувавши його змінити. До цього журналіст жартома озвучив нову "назву" для України.