Гордон закликав білорусів здаватися, якщо Лукашенко відправить їх на війну проти України / скріншот відео

Відомий український журналіст Дмитро Гордон звернувся до білорусів із закликом не йти проти українців, а краще здатися, якщо Лукашенко штовхне їх на війну. Ті, хто здасться, зможе стати громадянином ЄС, а при бажанні – отримає зброю для боротьби з режимом Лукашенка.

Про це Гордон заявив в ефірі "Україна 24"

"Користуючись нагодою, хочу звернутися до білорусів, яких дуже люблю. Цей багатостраждальний народ у мене в серці. Дорогі білоруси, як тільки ваш знавіснілий лідер кине вас воювати з українцями - перейшовши кордон, відразу здавайтеся. Навіть не ходіть до нас. Здавайтеся відразу. Вам забезпечать прекрасне існування. Хто захоче стати громадянами ЄС, буде громадянами ЄС. Хто захоче воювати проти Лукашенка - ми вам дамо зброю. Відразу здавайтеся, не йдіть проти українців", - сказав Дмитро Гордон. 

Відео дня

Водночас він запевнив, що ті, хто прийде в Україну з війною, будуть знищені. 

"Ми прекрасно озброєні, у нас величезна кількість новітнього західного озброєння. Ми будемо вбивати всіх, хто прийде на нашу територію з війною. Весь. Тому Лукашенко нехай навіть не думає. Якщо тільки він це зробить, ми будемо атакувати його і тих, кого він надішле, на всіх напрямках. У нас вистачить сил, у нас вистачить рішучості, у нас вистачить зброї. Наша справа права, і ми переможемо", - підкреслив Гордон.