ФСБшники провалили "українське питання" / фото ua.depositphotos.com

Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв підтвердив інформацію про арешт колишнього керівника 5-ї Служби ФСБ генерал-полковника Сергія Бєсєди. Як відомо, саме цей підрозділ напередодні вторгнення РФ забезпечував Путіна даними про політичну ситуацію в Україні.

В інтерв'ю Youtube-каналу "Популярна політика" Грозєв також повідомив, що понад 150 офіцерів ФСБ, які займалися "українською лінією", піддалися "чистці".

"Можу сказати, що значна частина з них якщо не заарештовані, то вже точно не працюють у ФСБ. Так що чистка точно пройшла. Через пару днів, сподіваюся, зможемо опублікувати щось нове про долю цих людей", - зазначив він.

Відео дня

Раніше повідомлялося, що після двох тижнів війни в Україні Путін почав репресії проти так званої 5-ї Служби ФСБ (курирує зв'язки із зарубіжними партнерами). ЗМІ писали, що керівництво служби - генерал Бєсєда і його заступник – відправлені під домашній арешт. Серед причин називають нецільове використання коштів, виділених на операції, а також погану розвідувальну інформацію.

Вас також можуть зацікавити новини: