У росіян на півдні України серйозні проблеми, зазначив Коваленко / фото ua.depositphotos.com

Російські війська після втечі з правого берега Дніпра і з Херсона зіткнулися з колосальними проблемами у забезпеченні, що незабаром може призвести до повного колапсу їхньої системи оборони.

Такий прогноз зробив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, зазначивши, що зараз на південному плацдармі сконцентровано близько 40 батальйонних тактичних угруповань російських окупаційних військ (РОВ), однак, практично всі підрозділи неукомплектовані.

"Тікаючи з правого берега РОВ, залишили там велику кількість техніки, яку просто не встигали перевезти, евакуювати на лівий берег. І тепер, у який підрозділ не ткни, а там некомплект мінімум 30%, а в середньому 50% - 60%", – повідомив експерт.

Відео дня

За його інформацією, на цей час Росія поставляє озброєння своїм підрозділам на півдні України всього-на-всього однією залізничною ниткою на Кримському мосту.

У підсумку, як зазначив Коваленко, на лівому березі зараз починає проявлятися деградація системи забезпечення передових підрозділів.

Тим часом ЗСУ починають пристрілюватися по півдню, охоплюючи навіть локації на північному заході тимчасово окупованого Криму.

Втеча росіян з правого берега Дніпра

Раніше повідомлялося, що, відступаючи з правого берега Дніпра, росіяни підірвали мости в Херсонській та Миколаївській областях.

Експерти вважають, що звільнення Херсона-найбільша втрата росіян після втечі з-під Києва.

На даний момент у Херсоні триває розмінування: за два дні після деокупації вже знешкодили близько 2 тисячі вибухонебезпечних предметів, розміновано понад 40 гектарів території.