Це російська "лякачка", заявив Данілов щодо удару РФ поблизу Хмельницької АЕС / колаж УНІАН, фото facebook.com_danilov.oleksiy, фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов прокоментував атаку РФ на територію поблизу Хмельницької атомної електростанції.

Йдеться про ворожий обстріл 25 жовтня, коли Хмельницьку АЕС "колихнуло" через вибухи. Ціль обстрілу Данілов пояснив в ефірі загальнонаціонального телемарафону. 

"Я думаю, що це тактика Російської Федерації. Дійсно, той обстріл, який мали ми вчора вночі, відбувся поблизу дуже небезпечного об’єкта відбутися. На превеликий жаль, через деякі уламки маємо пошкодження і були певні проблеми", - зауважив Данілов.

Відео дня

Він підкреслив, що атака поблизу Хмельницької АЕС - "традиційна російська лякачка". "Коли вони лякають весь світ або атомною зброєю, або якимось атомним інцидентом. Це варвари. До цього треба вже якось звикати", - сказав секретар РНБО.

Водночас Данілов наголосив, що це ще одне попередження для світу, що війну потрібно закінчувати якомога швидше, а для цього Україні потрібна максимальна допомога.

Армія РФ вдарила у небезпечній близькості від Хмельницької АЕС

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 25 жовтня російські окупанти завдали удару неподалік Хмельницької АЕС. Вибухом було пошкоджено вікна в адміністративній та лабораторній будівлях атомного об’єкта.

Коментуючи удар росіян по Хмельницькі області, президент України Володимир Зеленський зауважив, що, найвірогідніше, мішенню ворожих дронів була саме Хмельницька АЕС.

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі зазначив, що "цей інцидент ще раз підкреслює надзвичайно нестабільну ситуацію з ядерною безпекою в Україні, яка триватиме, поки триватиме ця трагічна війна".

"Той факт, що численні вікна на місці були вибиті, показує, наскільки це було близько. Наступного разу нам може не так пощастити", – сказав він.

Вас також можуть зацікавити новини: