ЗСУ перевірили оборону окупантів у Херсонській області, зауважив експерт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські військові розширюють плацдарм на лівому березі Херсонської області після форсування Дніпра.

Як розповів для телеканалу "Еспресо" військовий аналітик Сергій Згурець, такі рейди можуть вплинути на подальший хід бойових дій, але не потрібно плекати завищених очікувань.

"Щонайменше йдеться про три ділянки, де можуть діяти українські військові. Зокрема, від двох мостів, залізничного і автомобільного поблизу Антонівки. Ще один плацдарм збільшується поблизу Кринок, де ворог безуспішно намагався відбити цей населений пункт", - зазначив Згурець. 

Відео дня

Він розповів про істерику росіян з огляду на те, що Україна збільшує свої потужності на лівому березі.

"Впродовж достатньо тривалого часу, декількох тижнів, підрозділи морської піхоти ЗС України здійснювали рейдові дії на лівому березі Херсонщини з забезпеченням перекидання цих підрозділів і логістики, використовуючи човни. На додачу до дій наших підрозділів, вчора з'явилося відео, де перекидається 1 БТР з правого берега. Це спричинило істерику в російських пабликах з огляду на те, що Україна збільшує свої потужності на лівому березі", - додав експерт.

Війна в Україні - ситуація у Херсонській області

За словами полковника Владислава Селезньова, росіянам є від чого нервувати. Українські військовослужбовці тримають під контролем щонайменше три плацдарми на лівобережжі Херсонської області. Росіяни вимушені знімати підрозділи з інших ділянок фронту та посилювати своє угруповання на лівому березі Дніпра. 

За свіжими даними ISW, Збройні сили України продовжують утримувати свої позиції в одній частині Кринок (30 км на схід від Херсона), попри спроби окупаційних військ Росії відтіснити їх зі східного берега річки Дніпро.

Вас також можуть зацікавити новини: