фото Володимир Мацокін

В Ізюмі Харківської області два депутати, колишній мер і екс-міліціонер почали співпрацювати з російськими окупантами.

Про це повідомив у Facebook начальник відділу міськради Максим Стрельник.

Він зазначив, що поки українська армія героїчно захищає місто від спроб російських військ форсувати Сіверський Донець і повністю окупувати Ізюм, в "самому місті зараз скоюється злочин — державна зрада".

Відео дня

"Депутати Анатолій Фомічевський і Юрій Козлов разом з колишнім працівником міліції Владиславом Соколовим і екс-мером Олександром Божковим почали співпрацю з російськими окупантами", — повідомив чиновник.

Стрельник уточнив, що вони надають окупантам інформацію про розташування військ Збройних сил, доносять інформацію про місцевих активістів, підприємців, військовослужбовців тероборони і членів їхніх сімей. Крім того, збирають персональні дані людей, що залишилися в місті, нібито для видання гумдопомоги.

"Вони свідомо дезінформують ізюмчан, що знаходяться в місті без будь-яких засобів зв'язку, про те, що нібито державна і міська влада здала Київ, Харків і Ізюм і закликають всіх, хто знаходиться в блокадному місті, співпрацювати з російськими окупантами", — повідомив він.

Як повідомляв УНІАН, в Ізюмі окупанти розбомбили житловий будинок. Там у підвалах переховувалися близько 30 цивільних. Рятувальники не можуть витягнути звідти людей через постійні обстріли.