Канада з перших днів повномасштабного вторгнення Росії підтримує Україну зброєю та фінансами / ua.depositphotos.com

Канада найближчими тижнями завершить доставку близько п'яти тисяч одиниц стрілецької зброї і мільйона набоїв з пакета військової допомоги, оголошеного у квітні, повідомляє Укрінформ.

"Доставка оголошеного у квітні пакета допомоги зі стрілецькою зброєю та боєприпасами відбувається за графіком. Кулемети, штурмові гвинтівки, набори для чищення й магазини вже були доставлені в Україну, а 1 мільйон набоїв калібру 5,56 мм та 4800 автоматів мають прибути протягом найближчих тижнів", - йдеться в повідомленні.

Загалом пакет допомоги містить 21 тисячу одиниць стрілецької зброї та 2,4 млн набоїв.

Відео дня

Як повідомлялося, про виділення Україні цього пакета оборонної допомоги Джастін Трюдо оголосив під час візиту до Канади прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Війна новини - позиція Канади

Канада з перших днів повномасштабного вторгнення Росії підтримує Україну зброєю та фінансами. Крім того, країна разом з іншими державами Заходу запровадила проти агресорки економічні санкції

Нещодавно уряд Канади оголосив про готовність допомогти Україні з навчанням пілотів на винищувачах F-16.

До прикладу, 16 квітня стало відомо, що Україна отримає від Канади конфісковане російське майно. Зокрема, йдеться про літак Ан-124 "Руслан".

Про крайній пакет допомоги $29 млн Канада оголосила 21 квітня. Цей пакет включатиме 40 снайперських гвинтівок, 16 радіостанцій і внесок до фонду НАТО для допомоги ЗСУ. Гвинтівки і боєприпаси поставить канадська компанія Prairie Gun Works, а радіостанції для супроводу танка Leopard 2 – компанія L3Harris Technologies.

Вас також можуть зацікавити новини: