Україні не варто розраховувати на мирні переговори з Росією / ua.depositphotos.com

Підполковник британської армії у відставці, ексрадник міністра оборони України Глен Грант під час брифінгу у медіацентрі "Україна-Одеса" наголосив, що Росія готова до довгострокової війни в Україні та розповів, чи варто очікувати перемир’я. 

"Щодо можливих перемовин про перемир’я – мені здається, що це марне витрачання часу. Тому що єдиний, хто може зупинити цю війну – це Росія, яка просто повинна відвести війська з території України, а я не бачу зараз від них такого бажання. Тому я не думаю, що зараз можна казати про якийсь мир. Уряд України повинен сконцентруватися на перемозі і ні на чому іншому", - наголосив експерт. 

За його словами, ЗСУ доводиться воювати проти добре підготовленого супротивника. Крім того, неможливо передбачити щільність мінувань територій, які силам оборони доведеться звільняти. За даними британця, РФ готувала мільйони мін для "великої війни" проти Заходу, а тепер використовує їх на території України. 

Відео дня

Грант також зазначив, що наразі Україна не може просуватися далеко без розмінування територій, які окупувала Росія. Також не можна без відповідної кількості дронів та іншого обладнання, наприклад, гранатометів, боротися проти ворога, який засів в окопах, що потребують зачистки.   

"Росія готова до довгострокової війни . Вони вже всі свої сили направляють на ВПК. Також вони намагаються отримувати озброєння від інших країн та не збираються виходити з України. Вони захищатимуть все необхідне, з їхньої точки зору. Їхня мета – утримати те, що вони вже захопили, наскільки це можливо, поки "не здасться Захід"… Але Захід теж дуже багато витрачає для виробництва озброєння та, звичайно, це не на користь РФ", - каже Грант.

Коли закінчиться війна - прогнози експертів

Україна вже неодноразово отримувала від різних країн пропозиції про "мирні переговори" з РФ. Але більшість таких пропозицій лише "заморожують" війну на певний час, даючи Росії змогу відновити військовий потенціал і знову вдарити в майбутньому.

У США раніше заявляли, що Росія не демонструє ніякої зацікавленості в мирних переговорах, оскільки Володимир Путін вірить, що він може "пережити Україну" і всіх її прихильників.

Водночас, на думку західних ЗМІ, Путін майже напевно затягне війну до листопада наступного року, до виборів у США, оскільки сподівається, що можлива перемога Дональда Трампа посилить позиції Росії у переговорах.

Вас також можуть зацікавити новини: