Андрій Риженко вважає, що РФ може воювати проти України ще кілька років / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com та скріншоту

Колишній заступник керівника штабу Військово-морських сил Збройних сил України - капітан 1 рангу запасу Андрій Риженко, вважає, що російські окупанти зможуть лише кілька років продовжувати проти українців таку війну, яка триває зараз.

РФ вже має проблеми - країна-агресор критично залежна від снарядів для артилерії, які надходять з Північної Кореї (КНДР), і "це серйозний показник", поділився думкою експерт в ефірі каналу "Еспресо". За словами співбесідники, також важливим показником є те, що навіть попри переведення російської промисловості на військові рейки, супротивнику не вдається покрити втрат озброєння.

"Фонд національного добробуту РФ вже наполовину випотрошений. Коштів немає, щоб покривати усі негаразди, які пов'язані з санкціями й падінням ціни на нафту. І це все відбувається на фоні того, що американці поступово нарощують тиск, щоб санкції виконувалися. До речі, сьогодні росіяни не використовували "Калібри", і це теж цікавий факт. Це є індикатором того, що росіяни мають проблеми з виготовленням ракет", - сказав офіцер. На думку капітана 1 рангу ВМС ЗСУ, саме "тому Росія нездатна понад два роки вести таку війну".

Відео дня

Триває війна в Україні - останні новини, які варто знати

Нагадаємо, у січні поточного року прем'єр Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Ріші Сунак під час неоголошеного візиту в Київ говорив, що війна в нашій державі проти росіян може бути довгою, але ми здобудемо перемогу.

Раніше колишній російський прем'єр-міністр Михайло Касьянов поділився думкою, що українські воїни здатні здійснити прорив та звільнити більшу частину захоплених РФ територій. За його словами, війна проти Росії може закінчитися вже наприкінці цього року.

Вас також можуть зацікавити новини: