Командиром фрегата "Адмірал Макаров" був уродженець Вінницької області Григорій Бреєв / скріншот з відео "Крим. Реалії"

Чорноморський флот Росії на третину залежить від командирів, так чи інакше пов'язаних з Україною. Такого висновку дійшли журналісти проекту "Крим.Реалії" після того, як проаналізували понад сорок основних бойових російських кораблів.

"Фрегат "Адмірал Макаров", МРК "Вишній Волочек", "Інгушетія", "Грайворон", "Циклон", ІДК "Новочеркаськ", "Цезар Куніков", "Орськ", "Саратов" - це лише частина плавзасобів з цього списку. Ці кораблі, їхні офіцери та екіпажі безпосередньо беруть участь у війні проти України. Саме ці командири, віддаючи накази на запуск крилатих ракет "Калібр", причетні до обстрілів і жертв серед мирного населення в українських містах", - зазначають журналісти.

У сюжеті повідомляється, що на балансі Чорноморського флоту РФ значиться 269 плавзасобів, журналісти виділили найбільш стратегічно важливі групи кораблів і зосередилися на їхніх командирах.

Найбільш стратегічно важливі групи кораблів Чорноморського флоту РФ / скріншот з відео " Крим.Реалія"

Зокрема, з'ясувалося, що командиром потопленого крейсера "Москва" був уродженець Севастополя Антон Купрін, а командиром фрегата "Адмірал Макаров" - уродженець Вінницької області Григорій Бреєв, який командував українськими корветами "Луцьк" і "Тернопіль".

Малий ракетний корабель "Грайворон" / скріншот з відео " Крим.Реалія"

Екіпаж малого ракетного корабля "Інгушетія" очолював Олександр Єрмоленко, який народився і виріс у Севастополі, і дружина у нього українка, родом з Харківської області. Ще одним малим ракетним кораблем "Грайворон" командував капітан третього рангу Гліб Казаков, який народився у Білорусі, але проживав у Севастополі до окупації Криму.

Російський Чорноморський флот - актуальне

Нагадаємо, раніше у ВМС ЗСУ розповіли, що собою являє Чорноморський флот РФ і, чи варто його списувати "з рахунків".

"У них є велике угруповання. Чорноморський флот РФ - один з її чотирьох флотів - має найбільший бойовий досвід. Нехай він є негативний, але це - досвід. І з 50 одиницями великих у них є ще кілька десятків менших одиниць, типу катерів. І плюс прикордонників до двох десятків. Тобто, угруповання досить велике", - сказав речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук. 

Вас також можуть зацікавити новини: