Комаровський запропонував залишити території РФ / фото УНІАН

Педіатр і кандидат медичних наук Євген Комаровський зробив різку заяву, виступивши за збереження життів українців ціною втрати територій.

"Що головне в Україні? Українці чи "квадратні метри"? Давайте визначимося. Для того, щоб "план лікування" скласти, треба зрозуміти, яка у нас мета: збереження життя або збереження "кінцівок"?... Я не засуджую жодного рішення. Але люди, які добровільно захотіли стати на чолі держави, туди ж нікого силою не заганяли, вони поклали на себе ось цей хрест - ухвалювати страшні рішення. Ми всі їх уповноважили. Але ці рішення треба озвучити", - заявив він в інтерв'ю, яке опубліковано на його YouTube-каналі.

Комаровський сказав, що особисто для нього важливіше життя:

"Нехай ціною втрати "кінцівок". Або ми ризикнемо, збережемо "кінцівки", потім втратимо життя... Якщо для нас головне збереження "кінцівок" - вперед, давайте тоді мобілізовувати все, що ворушиться. Але для мене особисто первинне людське життя".

Війна в Україні - актуальні новини

Нагадаємо, загальні втрати Росії в Україні з початку повномасштабного вторгнення попередньо складають 332 тисячі 810 чоловік особового складу. За минулу добу сили оборони знищили ще 770 російських окупантів. Також, ЗСУ з початку війни знищили 5580 танків, 10401 бойову броньовану машину, 7961 артилерійську систему, 6017 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 10451 одиницю автомобільної техніки та автоцистерн.

За минулу добу, 3 грудня, на фронті в Україні сталося 68 бойових зіткнень. Російські окупаційні війська наступали одразу на семи напрямках фронту, проте їх стримали Збройні сили України.

Вас також можуть зацікавити новини: