Україна готується повертати свої території / фото ВМС ЗСУ

Військовий льотчик-інструктор, полковник Збройних Сил України в запасі, військовий експерт Роман Світан вважає, що прориву оборони ЗСУ та наступу з боку ворога на південному фронті не відбудеться.

"Противник іде в глуху оборону та намагається розосередитись. Оборона у шаховому порядку будується для прикриття відходу, окупанти планують відступ. З півночі на південь ворог проводить деякі оборонні заходи. Росіяни вже бачать загальні контури наших наступальних дій та імовірну лінію фронту. Тому на південному фронті однозначно ніяких наступальних дій з боку ворога не відбудеться", - підкреслив Світан в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами військового експерта, на Донецькому та Луганському фронтах у ворога залишилося бойового запалу ще на кілька тижнів.

Відео дня

"У противника ще залишилася певна кількість сил та техніки на східному фронті. Під кінець місяця росіяни все використають, а далі увійдуть у глуху оборону. Противник утримуватиме наші контрнаступальні дії за напрямками, які будуть визначені нашим Генштабом", - зазначив Світан.

Український контрнаступ - що відомо

Раніше цього тижня міністр оборони Олексій Резніков озвучив строки контрнаступу України. За його словами, українська армія почне операцію зі звільнення територій у квітні-травні – щойно дозволить погода. Атакувати будуть за кількома напрямками.

При цьому міністр попереджає, що Україні все ще потрібна допоставка важкої бойової техніки, щоб контрнаступ ЗСУ міг стати успішним. 

Майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, коментуючи очікуваний контрнаступ української армії, висловив думку, що Західні танки поїдуть південними степами. Завданням цієї операції стане вихід на узбережжя Азовського моря і "відрізання" Криму від Донбасу.