На півдні ЗСУ завдали по ворогу близько 100 вогневих ударів / фото ua.depositphotos.com

Збройні сили України 8 листопада на півдні завдали по позиціях російських військ близько 100 вогневих ударів.

Як повідомив речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров, коментуючи обстановку станом на 12:00, українські ракетники та артилеристи завдали вогневого ураження по позиціях ворога та районах зосередження живої сили, техніки та озброєння.

"Виконано близько сотні вогневих завдань. Отримано підтвердження про втрату противником 10 рашистів, інші дані дорозвідуються", - сказав він.

Відео дня

Крім того, наразі підтверджено, що внаслідок попередніх уражень місць розташування окупаційних військ в Голій Пристані на Херсонщині знищено близько 20 одиниць ворожої техніки.

За словами Назарова, в той же час на Південнобузькому напрямку противник продовжує вести активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі.

Він додав, що протягом ночі ворог завдавав вогневих ударів по позиціях наших підрозділів, територіальних громадах, прилеглих до лінії фронту. Зокрема, військові РФ обстрілювали нещодавно звільнені населені пункти Бериславського району Херсонщини та тилові території із застосуванням реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

"З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії, окупанти продовжують використовувати безпілотні літальні апарати. Одного з таких шпигунів, типу "Орлан-10", знищено в Бериславському районі. Також ворог продовжує застосовувати ударні дрони типу "Ланцет", атакуючи ними позиції Сил оборони, зокрема на півночі Херсонщини", - повідомив спікер командування.

За його інформацією, в акваторії Чорного моря угруповання ворожих сил наразі складається з 7 кораблів. Носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр" перебувають у пунктах базування, але споряджені й готові до виходу на бойовий курс для застосування.

Контрнаступ ЗСУ на півдні: останні новини

Нагадаємо, за минулу добу на півдні українські військовослужбовці ліквідували російську техніку і знищили склад боєприпасів. Українська авіація завдала по російських військах вісім ударів.

За даними заступника Міністра оборони України Ганни Маляр, на півдні триває активна оборона:

"Динаміка війни різна. Є періоди, коли інтенсивність бойових дій дуже висока, коли ми бачили миттєве просування вперед і звільнення наших територій. Бувають інші фази війни як зараз, коли йде активна оборона, і наша перемога полягає в тому, що ЗСУ не здають при активному наступі жодного сантиметра української землі".