ЗСУ проводять контрнаступальну операцію на окремих ділянках фронту / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Міністр оборони України Олексій Резніков назвав "свого роду підготовчою операцією" контрнаступ ЗСУ, який стартував на початку червня.

В інтерв'ю американському телеканалу Fox News він визнав, що російські окупанти побудували хороші оборонні рубежі, і те, що очікування результату від контрнаступу були завищені.

Разом з тим міністр висловив упевненість, що як тільки контрнаступ буде повністю запущено, він буде успішним, і Україна стане ще "на один крок ближче до перемоги".

Відео дня

Крім того, Резніков додав, що під час боїв є "різні обставини і різні перешкоди", і що Україна дуже обережна, коли наражає на небезпеку своїх хоробрих і цілеспрямованих бійців: "Ми намагаємося зберегти їхні життя".

Контрнаступ ЗСУ - актуальні новини

Нагадаємо, координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі заявив, що росіяни готувалися до контрнаступу ЗСУ, подекуди противник створив лінії оборони, які мають три ряди. Він зазначив, що американська сторона буде зосереджуватися на тому, щоб українці врешті-решт досягли успіху.

Командувач Сухопутними військами ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що основні сили наступального резерву ще не були введені у бій.