Україні потрібні системи ППО / фото twitter.com/oleksiireznikov

Враховуючи те, що Росія все ще контролює українське небо, для прискорення контрнаступу ЗСУ потребують більшої кількості систем протиповітряної оборони, заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю NBC News.

"Що буде, коли у нас з'явиться достатньо засобів ППО від наших партнерів? Наші війська підуть, ні, вони побіжать вперед, і контрнаступ піде швидше. Тому що ми не можемо використовувати наших людей, як м'ясо, як роблять росіяни", - заявив глава держави.

За словами Зеленського, топ-1 запит до партнерів України - врівноважити сили у небі: "Ми повинні довго чекати на F-16 через тренування і так далі, а ППО - це більш швидке вирішення питання... Наш меседж світу, США, Європі, Азії: дати нам ППО, орендувати, особливо на зиму".

Відео дня

Війна в Україні - інші заяви Зеленського

Зеленський заявив, що війна в Україні не зайшла в глухий кут: "Наші військові придумують різні плани, різні операції, щоб швидше просуватися вперед і наносити несподівані удари по РФ".

Також президент закликав Конгрес США зберегти військову допомогу Україні, заявивши, що альтернативою є ризик нападу Росії на ту чи іншу країну НАТО, яка залучить американських солдатів: "Якщо Росія вб'є всіх нас, вона нападе на країни НАТО, і ви відправите на війну своїх синів і дочок".

Вас також можуть зацікавити новини: