Україні потрібні кораблі / скріншот

Міністерство оборони Британії не планує списувати фрегати проекту типу 23 (HMS Argyll та HMS Westminster) незабаром, навіть у найближчі роки. Сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація про те, що цими кораблями могли б посилитися Військово-морські сили України, пише військовий портал Defence Express.

"Королівські ВМС мають стабільну нестачу особового складу. І це перед британськими військовими поставило таку дилему - коли буде введено нові фрегати проекту Type 31, моряків для них доведеться брати зі старих кораблів, тобто з тих же фрегатів проекту Type 23. Однак, нові фрегати будуть ставати в дію вже на початку 2030-х років, і тільки тоді згадані вище кораблі HMS Argyll і HMS Westminster стануть "зайвими" для британського флоту", - йдеться у публікації.

Відповідно, це поки не той варіант, який міг би дати швидке посилення для ВМС України, пишуть аналітики.

Відео дня

Нагадаємо, в інтерв'ю телеканалу Sky News командувач Військово-Морськими силами ЗСУ Олексій Неїжпапа заявив, що український флот "з радістю б прийняв" нові кораблі, відповідаючи на запитання про фрегати HMS Argyll та HMS Westminster. Повідомлялося, що ці кораблі Британія змушена вивести з експлуатації через брак моряків для їхнього обслуговування.

"Звичайно, ВМС потрібні бойові кораблі, тому що ми розуміємо, що без кораблів немає флоту. Тому якщо буде пухвалено таке рішення, що стосується можливості передачі двох фрегатів Військово-морським силам України, ми будемо цьому раді", - сказав Неїжпапа.

Вас також можуть зацікавити новини: