Армія РФ вибудовує оборону у Бердянську та Мелітополі / фото REUTERS

Російські війська будують лінію оборони навколо тимчасово окупованого Бердянська в Запорізькій області і у Мелітополі, щоб утримати сухопутний коридор до захопленого Криму.

Військовий оглядач Денис Попович розповів, чому для РФ так важливі Бердянськ і Мелітополь.

"Бердянськ – це не тільки порт. Бердянськ важливий, перш за все, як вихід до Азовського моря, – зазначив він. – Про те, що будуються лінії оборони у Бердянську, стало відомо вчора (6 листопада), і це загалом вкладається в загальну концепцію росіян, яка пов'язана з тим, щоб зберегти так званий прохід до Криму. Маріуполь, Мелітополь, Бердянськ – ті міста, які можуть забезпечити сухопутний прохід. Здебільшого Мелітополь".

За словами Поповича, Мелітополь важливий як логістичний хаб:

"Там є вузол доріг, які ведуть з одного боку в Маріуполь, а з іншого боку – в Запоріжжя, там пряма дорога йде через Василівку, з третього боку – в Бердянськ і далі в Херсонську область у Нову Каховку лівим берегом Дніпра. Це прохід до Криму, і автомобільний, і залізничний".

Експерт додав, що росіяни повинні будуть утримувати Мелітополь, якщо вони хочуть утримати сухопутний коридор до Криму:

"А вони хочуть його утримати, тому що на сьогоднішній день загалом всі їхні мирні пропозиції, які вони намагаються з кожних прасок нам пред'явити і пред'явити нашим партнерам, вони якраз і полягають у тому, щоб цей коридор зберегти".

Росіяни будують лінію оборони навколо Бердянська і у Мелітополі: що відомо

За даними штабу виконкому Бердянська, окупанти активно будують лінію оборони навколо міста, а в сусідні села завезли мобілізованих росіян.

Тим часом, у Мелітополі росіяни масово звозять людей з інших тимчасово захоплених територій. Вони заселяють їх у порожні будинки на території міста та навколишніх сіл. А в окремих місцях рашисти також намагаються вибудовувати оборону.