Коваленко про повернення 'Вагнера': Вони як були м'ясом, так і будуть

"Вагнерівці" повернулися на фронт. Але це вже абсолютно не ті елітні підрозділи, які були на початку війни.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. За його словами, "Вагнер" ліг під Бахмутом. Залишилися лише його недобиті залишки.

"Знов таки, порівняння: чим вони відомі в зоні бойових дій, чим вони стали такими славетними? - Вони лягли під Бахмутом. Саме так, маленьке містечко Бахмут стало могилою для десятків тисяч вагнерівців. Хіба вони окупували Херсон? Ні. "Вагнерівці" окупували Токмак? Ні. "Вагнерівці" намагалися штурмувати Київ на початку 2022 року? Ні. "Вагнерівці" брали в кільце Харків? Ні. Ті, хто брали та окупували, в більшості, своїй вже в труні, бо це були елітні підрозділи десантури та морської піхоти. На той час це була еліта російської армії, яка і використовувалася в перших хвилях повномасштабного вторгнення", - зазначив Коваленко.

Відео дня

Експерт зазначив, що "вагнерівці" тоді взагалі були "ніхто та ніщо", поки їхній ватажок Пригожин не отримав карт-бланш на використання "зеків", військової техніки на Бахмутському напрямку.

Коваленко заявив, що поява "вагнерівців" на фронті була очікуваною.

"Я говорив про це одразу, як було ліквідовано Пригожина та Уткіна. Що найцікавіше, окрім контрактів з міністерством оборони вони також почали підписувати контракти з Росгвардією. Тобто вони можуть з’явитися і в іншому форматі: на тимчасово окупованих територіях. Однак на загал вони не будуть розв’язувати масштабних питань. Це така собі затичка на ділянках, де не вистачає людського ресурсу. Їх як використовували як м’ясо, так і будуть. Разом з територіальними військами, "барсами" та Шторм-Z", - зазначив експерт.

Повернення "вагнерівців" на фронт - деталі

29 вересня у Міноборони Великої Британії із посиланням на свою розвідку повідомили, що члени терористичного угруповання ПВК "Вагнер" почали повертатися воювати в Україну. Як зазначають у розвідці, передислокація найманців відбувається в індивідуальному порядку і невеликими групами для участі в бойових діях у складі різних російських підрозділів. Концентруються бойовики навколо Бахмута Донецької області, оскільки добре знайомі з цією місцевістю.

Днями начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш підтвердив, що найманці ПВК  "Вагнер" повертаються  на український фронт . Він зазначав, що це військовослужбовці ПВК "Вагнера", які були на території Білорусі, а зараз  частина з них переукладає контракти з Міноборони РФ, яке планує їх залучити у бойових діях. 

Вас також можуть зацікавити новини: