Командир штурмової роти зі спецпідрозділу "Kraken" розповів про планування операцій / колаж УНІАН, фото Kraken, скріншот

Командир штурмової роти SA Company спецпідрозділу ГУР МО "Kraken" "Чіча" заявив, що планування операцій може бути як швидким, так і дуже ретельним. Про це він сказав в інтервʼю "Українській правді". 

"Швидким, якщо, наприклад, у ворога відбувається ротація, і в селищі, де було 80 солдатів, їх зараз 20. Це – слушна мить, щоб повернути цей населений пункт. Ключовим елементом в успіху операцій "Kraken" є командування. Чілі дуже ретельно підходить до планування і бере усе під свій контроль. Ми у свою чергу віримо командиру і виконуємо завдання, тому що впевнені, що так, як він сказав, так воно і є", – пояснив він.

На його думку, моменту коли військовий може сказати: "Все, мені не треба ні до чого готуватися, я все вмію", немає. Кожен професіонал має вчитися кожну хвилину – отримувати знання, які допоможуть йому виконати завдання. 

Відео дня

"Коли не вистачає якогось досвіду, вирішує характер. Ти розумієш: або ти, або тебе. І, напевно, основою є люди, які поруч з тобою: якщо ти в них впевнений, а вони – в тобі, то ви все зможете і все зробите", – розповів "Чіча". 

Водночас командир штурмової роти наголосив, що присутність цивільних дуже ускладнює просування підрозділу на операції.

"Ти розумієш, що це – звичайна людина, яка в жодному разі не повинна постраждати. Ми одразу просимо людей піти у свій підвал чи якесь укриття, щоб їх взагалі не було видно", – констатував він. 

Війна в Україні – це варто знати

Адміністрація Сполучених Штатів Америки розглядає можливість надання Україні ракет ATACMS більшої дальності. Таку заяву зробив під час телефонного брифінгу координатор Ради нацбезпеки США Джон Кірбі. Він зауважив, що питання оснащення Сил оборони України ракетами ATACMS зі збільшеною дальністю ураження ніколи не знімалося з розгляду.

Тим часом головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський проводить аудит в Силах оборони. Як повідомив нардеп Давид Арахамія, виявлено тисячі бійців, які жодного разу не були на фронті.

Вас також можуть зацікавити новини: