Росія готує референдуми в окупованих областях / фото REUTERS

Кремль поспішає провести референдуми на окупованих територіях України, щоб дати Володимиру Путіну підстави включити їх до складу РФ вже у вересні.

Про це пише Bloomberg з посиланням на людей, знайомих зі стратегією Кремля.

За словами трьох осіб, офіційні особи готуються організувати "референдуми" в окупованих районах, і в будь-яких інших, які війська РФ "зможуть захопити в найближчі тижні".

Відео дня

Мета російської влади - провести референдум про приєднання до Росії до 15 вересня.

Проектом керує перший заступник глави адміністрації Кремля Сергій Кирієнко. Він займається Донецькою, Луганською, Херсонською та Запорізькою областями. Кирієнко регулярно відвідує окуповані території, щоб спостерігати за підготовкою офіційних осіб до референдуму.

"Враховуючи, що Збройні Сили РФ в останні місяці щосили намагаються просуватися вперед, анексія стане для Кремля ознакою очевидного прогресу в операції для росіян. Також вони хочуть продемонструвати своє небажання обговорювати відмову від територій в будь-яких можливих майбутніх мирних переговорах", - зазначає видання.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що "географічні" завдання російського вторгнення в Україну змінилися.

Раніше в Білому домі заявляли, що Російська Федерація планує анексувати окуповані українські території.

Вас також можуть зацікавити новини: