Війна на Донбасі, розпочата гібридними силами РФ, триває вже вісім років / УНІАН

Речник президента РФ Дмитро Пєсков відреагував на текст рішення суду Ростова-на-Дону, яким фактично визнано присутність окупаційних сил Росії на території окупованих територій Донбасу.

Про це він заявив 16 грудня журналістам, цитує Газета.ру.

Речник Путіна, зокрема, заперечив рішення суддів, назвавши його помилковим.

Відео дня

"Мабуть, йдеться про помилку тих, хто писав текст. Тому це неможливо, ніяких Збройних сил РФ на території "самопроголошених республік" не було і немає", – відповів він.

Читайте такожОкупанти на Донбасі тренуються приводити війська у бойову готовність - розвідкаКіровський суд Ростова фактично визнав перебування російських окупаційних військ в ОРДЛО в тексті рішення про корупцію.

Вказується, що фігурант справи ледь не зірвав постачання продуктів російським солдатам, які перебували на "бойовому чергуванні" в "ЛДНР". Документ потрапив у відкритий реєстр.

Журналіст Андрій Цаплієнко, який і надав розголосу історії, припустив, що вирок "можуть підтерти", а суддю – звільнити. Адже з моменту окупації окремих українських територій Москва заперечує цей факт, називаючи себе "третьою стороною".

На запитання ЗМІ про російську армію на Донбасі російський президент РФ Володимир Путін завжди відповідав однаково: "Их там нет".

Вас також можуть зацікавити новини