Суд Ростова визнав наявність російської армії на Донбасі / фото REUTERS

Суд у Росії вперше офіційно визнав, що регулярні війська РФ перебувають і воюють на окупованому Донбасі.

На це звернув увагу журналіст Андрій Цаплієнко, проаналізувавши рішення суду міста Ростов. Зокрема, в ухваленому вироку йдеться про те, що росіяни перебували в ОРДЛО на "бойовому чергуванні". Сама справа стосується хабарництва.

"Фігурант постачав продовольство російським військовим, розташованим на території так званих "ДНР" та "ЛНР". Ледь не зірвав у травні-листопаді 2019 постачання харчів російським солдатам, які знаходились "на боевом дежурстве" на окупованій частині України. Спробував закрити свої факапи хабарями. Не вийшло. Але ще більший факап зробив суддя Кіровського суду Ростова. Вніс усе це в офіційний документ. Виклав його у публічний доступ. Тож коли його виженуть з роботи, пропоную надати йому притулок в Україні. На підставі того, що він, скажімо, давно є прихованим агентом нашої розвідки", - пише Цаплієнко.

Відео дня

Читайте такожБез світла, води та під обстрілами: як живуть мешканці прифронтового селища на Луганщині (відео)

Він допустив, що зовсім скоро скандальне рішення судді можуть "підчистити" й прибрати з відкритого доступу.

"В цій історії нас може тішити лише той факт, що в армії, де в промислових масштабах крадуть їжу у власних солдатів та кладуть з прибором на режим секретності, - жодних шансів на виграш у війні проти України. Навіть з гіперзвуковими ракетами", - резюмував журналіст.

Як повідомляв УНІАН, на Донеччині до 11 років ув’язнення засуджено відеооператора бойовиків з так званої "групи Безлєра" за знущання над військовополоненими.