Кримський міст не зазнав ракетного удару, вважає експерт / фото з пабліку kerch_most_ru

Побудований Росією Кримський міст не був пошкоджений унаслідок нанесення ракетного удару.

Ніякого ракетного удару по мосту не було, розповів військовий експерт Олександр Коваленко УНІАН.

"Найбільш зараз актуальна (версія пошкодження Кримського мосту - Ред.) - це вантажівка з вибухівкою, це встановлення вибухівки під однією з опор, саме поруч з прольотами, які були обвалені, і якийсь плавзасіб, наприклад, катер, який був завантажений відповідною кількістю вибухівки. Ці всі версії мають право на життя...", - зазначив він.

На думку експерта, версія пошкодження Кримського мосту унаслідок нанесення ракетного удару не має права на життя.

"Не було ніякого ракетного удару. Був один з подібних впливів. Хоча є і, звичайно, ще низка інших версій, зовсім конспірологічних...", - додав Коваленко.

Пошкодження Кримського мосту - найважливіші новини

Вранці 8 жовтня стало відомо, що на залізничній гілці Кримського мосту сталася сильна пожежа - горіли сім паливних цистерн залізничного складу. Також були частково обвалені два автомобільних прольоти мосту

Російські силовики стверджували, що на мосту був підірваний вантажний автомобіль.

Міноборони України так прокоментувало пошкодження Кримського мосту: "Ракетний крейсер "Москва" та Керченський міст - два сумнозвісні символи російської влади в українському Криму - зникли. Що на черзі, росіяни?".

Президент РФ Володимир Путін назвав вибух на Кримському мосту "терактом" і заявив, що до його здійснення причетні українські спецслужби.

Довідка УНІАН. РФ у 2014 році захопила український Крим. Незаконну анексію півострова засудив майже весь світ.

Пізніше Росія побудувала транспортний перехід через Керченську протоку, який складається з автомобільного та залізничного мостів, які знаходяться поруч. Споруджений окупантами перехід називають Кримським чи Керченським мостом. Мости з'єднують Керченський і Таманський півострови.

Автомобільна частина Кримського мосту була відкрита 15 травня 2018 року, а залізнична почала повноцінно працювати влітку 2020-го.

РФ перетворила курортний Крим на військову базу.

Вас також можуть зацікавити новини: