Ескендер Барієв пояснив, як знищення Кримського мосту вплине на росіян в окупованому Криму / фото REUTERS

Кримський міст є засобом, за допомогою якого російський диктатор Володимир Путін намагається контролювати тимчасово окупований Крим. Таку думку висловив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

"Потрібно зрозуміти, що поки Путін буде президентом РФ, Крим для нього буде залишатись сакральним місцем. Не тільки політичний проєкт, логістичний хаб для російських військ та військова база. Він дуже довго буде триматись за півострів. Кримський міст є засобом для нього, за допомогою якого він намагається контролювати Крим", – наголосив він в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Барієв вважає, що коли незаконно збудований міст знищать, в росіян, які оселилися на півострові за час його окупації, почнеться паніка. Вони почнуть тікати з українського Криму.

Відео дня

"Ми ще у 2022 році говорили, що вони будуть намагатись захопити території України, щоб сформувати сухопутний коридор до Криму. Саме тому, коли буде знищено Кримський міст, Крим перетвориться для них на пастку. Тоді росіяни почнуть реально тікати з півострова. Не так, як сьогодні розповідають, що вони сидять на валізах, а почнеться реально паніка. Вони вже сьогодні усвідомлюють, що переїхали до Криму не назавжди", – резюмував він.

Знищення Кримського мосту

На початку лютого 2024 року командувач Військово-Морських сил ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа заявив, що незаконно збудований окупантами Кримський міст не вистоїть до кінця 2024 року. Він також погодився із твердженням про те, що переправу вже можна вважати "небіжчиком".

Водночас військовий експерт Петро Черник каже, що для повного знищення такого логістичного шляху російських окупантів як незаконно збудованийКримський міст може знадобитися біля сотні ракет. 

Вас також можуть зацікавити новини: